Palmele oamenilor, minuni spuse si nespuse


Prezentarea cărții
  • AUTOR:
  • Format: 13 x 20 cm, 336 p.

    Au trecut multi ani de cand parintele profesor Constantin Galeriu mi-a facut una din vizitele sale la Timisoara, insotit de doamna profesoara Luminita-Irina Niculescu, intoarsa nu cu mult timp in urma din S.U.A. Asa am cunoscut-o pe autoarea cartii de fata si tot astfel a inceput colaborarea noastra in cele culturale.
    Imi pare bine ca de asta data pot prefata un nou volum pe care il publica, intitulat „Palmele oamenilor”, cuprinzand consideratii, reflectii si meditatii pe marginea unor intamplari, momente de viata, dar si concluzii rezultand dintr-o bogata lectura religioasa, spirituala si duhovniceasca. (...)
    Cartea e impartita in 26 de capitole, unele punctand intalniri si intrevorbiri cu diferite personalitati teologice si culturale din tara ori din strainatate (parintele arhimandrit Sofian Boghiu, Padre Sergio, parintele Daniel Oswald Rufeisen, Sir Laurence Olivier), altele dezbatand relatiile dintre dascali si invatacei („A cincea roata”, „Un zece pe tabla”, „Oamenii mari”) sau impartasindu-ne experiente de viata dintre cele mai diverse („Requiescant”, „Triatlon”, „A patra dimensiune”, „Sase personaje pierdute de autor”, „In al noualea cer”). (†Nicolae, Mitropolitul Banatului)