Martiriul unui apologet al Ortodoxiei. Conferintele din Serbia


Prezentarea cărții
 • AUTOR:
 • 11 x 20 cm
  104 p.

  Traducere din limba rusă de Ana Pompaș

  În seara zilei de 19 noiembrie 2009, în biserica Sfântului Apostol Toma din Moscova a fost ucis preotul Daniel Sâsoev la numai 35 de ani, după o activitate misionară prodigioasă, care a dus la primirea Ortodoxiei de către peste 80 de musulmani şi aproximativ 500 de neoprotestanţi. Numeroasele ameninţări cu moartea pe care le primise din partea extremiştilor islamici ne fac să credem că a fost omorât tocmai pentru propovăduirea cuvântului lui Hristos printre musulmani. Trebuie amintit că unul dintre străbunicii părintelui era tătar, cleric musulman...
  PATRIARHUL CHIRIL AL MOSCOVEI ŞI AL ÎNTREGII RUSII: „Părintele Daniel era binecunoscut de către creştinii ortodocşi nu numai din capitală, ci şi din multe alte eparhii... Ferma lui poziţie misionară şi imaginea lui inspirată s-au întipărit în conştiinţa oamenilor care caută calea spre biserică prin puterea şi adâncimea credinţei şi nădejdii în Domnul de care el a dat dovadă. Domnul l-a chemat la Sine pe slujitorul Său credincios, dându-i putinţa de a se arăta mărturisitor al credinţei şi mucenic pentru cauza bunei vestiri evanghelice.”
  IULIA SÂSOEVA, SOŢIA PĂRINTELUI DANIEL: „Părintele se interesa de toate, încerca să cuprindă necuprinsul... Şi-a dedicat o mare parte din energie misiunii. Unul dintre visele lui era să creeze în toată lumea parohii misionare în sânul diasporelor, precum şi pentru propovăduirea Ortodoxiei oamenilor de alte religii. Cu ajutorul misionarilor pe care îi pregătea, visul acesta începuse, treptat, să se îndeplinească... Veneau la el să se boteze musulmani din Azerbaidjan, din Daghestan... Părintele Daniel voia să-i înveţe pe musulmanii botezaţi să facă misiune, ca să-L poată propovădui pe Hristos popoarelor lor... El gândea creştinismul la scară universală.”