Basmul fără nume


Prezentarea cărții
 • AUTOR:
 • O poveste despre un prinț care și-a salvat împărăția, dându-i un nume și un viitor.


  Nu este nici o întâmplare că basmul acesta este „fără nume”! E numit așa, tocmai pentru a-ți oferi ție șansa de a-i da un nume. Poți chiar intra în joc, așezând numele tău în locul prințului sau al prințesei, al regelui sau al reginei, al vrednicului ofițer sau – Doamne, ferește! –  al vistiernicului trădător etc. Poți așeza foarte bine până și numele țării noastre în locul „Regatului fără noroc” pentru a constata că povestea scrisă la început de secol XX descrie cu fidelitate lumea prezentă. Și vei afla cum o țară decăzută și ruinată, devenită un circ grotesc, fără legi și fără omenie, poate re­deveni o patrie înfloritoare. Un haos al corupției și al micimii de suflet se poate preschimba într-o împărăție bine rânduită. Dar în ce chip? Este de ajuns ca un singur om să înceapă să ia hotărâri înțelepte și să vrea să lupte pentru binele ei, apoi toată lumea din jur se contaminează de entuziasmul Binelui.
  Și dacă și împărăția ta se află sub stăpânirea haosului, poți alege să fii Prințul ei salvator. Schimbarea depinde de rolul pe care vrei să ți-l asumi! În lumea ta, în casa ta, în mai mica sau mai marea ta împărăție, cine vrei să fii, de fapt? Vrei să fii cel care salvează o lume, dându-i un nume și un viitor? Sau te vezi mai degrabă regele nepăsător, iresponsabil și naiv? Ești cumva judecătorul cel nedrept și lacom, sau preferi să fii ofițerul care își dă viața pentru patrie? Ești tânăra înțeleaptă și harnică, ce știe să aline suferința și să dea sfaturi bune în clipe de deznădejde și impas, sau te complaci în a fi una dintre prințesele sclifosite, certărețe și leneșe? 
  Ce rol și ce menire vrei să ai în împărăția ta? Fiecare, în rolul în care se regăsește, acolo să își înscrie numele, pentru că acest basm este despre noi și lumea noastră! (Tatiana Petrache)
 • APARIȚIE: 2024
 • ISBN: 978‑973‑136‑975‑4
 • PAGINI: 216
 • FORMAT: 13x20 cm
 • TRADUCERE: Macra, Andreea
 • Colecție: