Mostenirea lui Hristos. Ceea ce n-a intrat in Evanghelie


Prezentarea cărții
 • AUTOR:
 • Format: 13 x 20 cm,
  224 pagini

  Traducere din limba rusa de Nadejda Stahovski

  Ce a lasat Hristos dupa Înaltarea a la cer? Într-o simplificare grosiera, se poate spune ca, dupa parerea protestanta, Hristos a lasat oamenilor Biblia. Iar potrivit perceptiei catolicilor, El a lasat lumii pe urmasul lui Hristos, pe papa. Conform experientei ortodoxe, El ne-a lasat noua pe Sine Însusi.
  Oare lucrarea lui Hristos în istorie este limitata numai la Biblie? Putem oare afirma ca El continua sa lucreze in istorie? Daca da, atunci cum? Tocmai aceste întrebari se contureaza de fiecare data când încercam sa aprofundam o veche si celebra disputa teologica, începuta cu mai bine de o jumatate de mileniu în urma, disputa dusa de protestanti si catolici: disputa privind raportul dintre Scriptura si Traditie.
  Ortodocsii sunt convinsi ca în Evanghelii nu este cuprins tot ceea ce Hristos a comunicat oamenilor. Mai exista si Sfânta Traditie, si traditiile orale ale Bisericii. Ce ne spun aceste traditii, ce atitudine sa avem fata de ele? Sa fi existat si o oarecare „traditie secreta” pentru crestinii cu adevarat înduhovniciti, traditie necuprinsa în cartile canonice ale Bibliei, carti accesibile tuturor? Ce anume a transmis Hristos oamenilor si nu a fost cuprins în paginile Bibliei?
  Despre toate acestea – cartea care va sta înainte. (Andrei Kuraev)
 • Colecție: